En Jul För Alla – #ejfa

Ni har väl inte missat #ejfa?#ejfa står för En Jul För Alla.

Anna AKA Apan Satt I Granen vill hjälpa hemlösa på Södermalm och ge dem en trevlig jul. Hon har samlat in underkläder, hygienartiklar och andra nödvändigheter som hon sen ska ge till akutboenden på Söder. Ni som vill bidra kan kontakta henne genom bloggen eller twitter.

(bilden är lånad av Bambi)


Kommentarer
Postat av: prinsessanadia

Har länkat dig idag. Lovade ju att jag skulle berätta det framöver ;)För övrigt tycker jag att det Anna gör är jättebra. Läste att hon har fått ta lite skit angående det, och jag fattar verkligen inte varför. Men så är det ju alltid när offentliga personer ska försöka hjälpa till. Då är de bittra människorna direkt framme och tycker att de minsann borde göra ännu mer. Suck.

2011-12-03 @ 14:56:14
URL: http://www.prinsessanadia.se
Postat av: Lina

Är väl jättehemsk och alla kommer förmodligen ta sig för pannan nu- men: Jag tycker inte att hemlösa förtjänar en god jul. Om det inte handlar om barn eller så. En hemlös är en människa jag har väldigt väldigt svårt att se som någon man behöver (läs ska) hjälpa.i Sverige finns hjälp, ingen behöver va hemlös. Leva i en halvrutten lägenhet på existensminimum? -ja. Men då är man inte hemlös.

Hemlös- DIT har den personen tagit sig själv.De lever som de förtjänar. Punkt.

2011-12-03 @ 18:32:42
Postat av: Hannah

Lina: Vilken värld lever du i?

Tror du att alkoholister, pundare, narkomaner, för det första får hjälp (?) & för det andra, om dom nu skulle få det, så var tror du pengarna hamnar?

Jag är iofs en med missbrukande förälder som vet hur livet kan vara. Det är inte alltid människans eget fel. Måste vara jobbigt med en sådan människosyn.Tycker det är ett underbart projekt.

2011-12-03 @ 19:19:50
Postat av: Felicia

Lina: Är du tappad bakom en vagn eller vet du helt enkelt ingenting om hemlösa? Du låter otroligt fördomsfull och okunnig. Det är inte alls svårt att bli hemlös, det kan hända nästan vem som helst.Såna som DU förtjänar inte en god jul, eller ett trevligt bemötande.

2011-12-03 @ 19:20:46
URL: http://dybeck.wordpress.com
Postat av: Karoliina - Med K och två i

Lina: Eeeh...??!! What?! Har du hört talas om bostadsbrist? Att folk inte får hjälp och tillslut ger upp? Samhället är inte lika bra som vi vill tro att det är, för då hade ju inte de hemlösa funnits!Det Anna gör är fantastiskt! Det är vänligt och snällt och hon kan gå och lägga sig på kvällen med känslan av att hon har gjort något, hon kan inte hjälpa alla, långtifrån det, men några kommer bli lite varmare i kropp och själ för att någon brytt sig. I alla fall hoppas jag det.

2011-12-03 @ 19:24:11
URL: http://karrom.blogg.se/
Postat av: Hannah - OnewayCommunication

Lina: har du någonsin snackat med en hemlös? Köpt hemlösas tidning? Läst eller hört historierna som ligger bakom hemlösheten? För livet är lite mer komplicerat än vad du får det till att låta. Och det sociala skyddsnätet har hål.

2011-12-03 @ 19:24:16
URL: http://onewaycommunication.co
Postat av: Lilldjupa

Jag försökte dra igång liknande projekt på hemmaplan, men får noll respons eller kontakt ang om/var de hemlösa kan finnas.. Eventuellt finns inte många i vår stad..

Så det jag gjorde var sätta in pengar på Annas (apan satt i granen) konto och lämnade våra överblivna kläder till Erikshjälpen.. Kanske kan de hjälpa någon som har det dåligt ställt..

2011-12-03 @ 19:31:36
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Jo

Lina: även om det är så att man själv är ansvarig för att ha hamnat på gatan kan man väl ändå förtjäna andra människors empati? Man behöver ju mat och kläder även om man fuckat upp sitt liv. Förstår inte hur du tänker.

2011-12-03 @ 19:55:22
Postat av: Kristinmandarin

Lina: jag hoppas du skämtar nu! Varför skulle inte hemlösa förtjäna en god jul? Varför skulle dom inte förtjäna någon som bryr sig om dom? Livet är en jävligt knölig resa och det är inte alla som har turen att ta sig igenom alla de fallgropar som finns. Att en människa hamnar snett i livet är ingenting som automatiskt innebär att det är en dålig människa.

Många hemlösa är människor som en gång levt "ett vanligt liv", med fru/man, barn,bostad, men som haft otur och efter att ha kämpat emot länge till slut hamnar på gatan. Många hemlösa är även psykiskt sjuka, människor som fallit igenom systemet. Vårt välfärdssamhälle är långt ifrån den idyll du tycks tro. Det är sorgligt att du tycks ha så fruktansvärt dålig koll och insikt

:thumbdown:

2011-12-03 @ 20:01:22
URL: http://kristinmandarin.blogg.se/
Postat av: Åsa- Hoppas på rättvisan

Lina: Ser att du fått många reflektioner redan, vill bara säga att jag tycker synd om dig.

Varför?

För att en person som lever i en sån liten bubbla som du gör måste vara väldigt ensam.

2011-12-03 @ 20:24:42
URL: http://asahoffman.blogg.se/
Postat av: Apan satt i granen - Samlar trosor till Södermalms hemlösa kvinnor

Lina, Lina!

Med risk för att låta nedlåtande, vem är du egentligen och vilket planet kommer du ifrån? Jag har lagt märkte till dig vid andra tillfällen i LD´s kommentarsfält och din verklighetsuppfattning och brist på empati är slående.Du skriver att hemlösa människor inte är någon man behöver hjälpa. Okej, du anser med andra ord att det är helt smärtfritt och inget konstigt alls att leva på gatan? Var glad så länge du inte är drabbad av psykisk ohälsa, det är nämligen en av de största anledningar till varför människor hamnar i den situationen.Psykisk ohälsa = sjuk = någon som inte behöver hjälpas enligt dig.2011-12-03 @ 20:35:12
URL: http://apanssattigranen.cravingz.se
Postat av: Hanna

Lina: Jag tycker det är synd att du har fått en sån uppfattning av hemlösa. Vem väljer att bo på gatan? Inte är det många iallafall... Det finns massor av orsaker till att de blivit det. Det kan även hända Dig en dag! Det kan hända vem som helst och sen är det bostadsbrist på olika delar av Sverige. Det finns inte plats för alla. Alla ska väl få kunna fira jul? Hoppas du ändrat uppfattning!!

2011-12-03 @ 22:48:40
Postat av: Maggie May

Jag tycker att det är ett riktigt bra initiativ! Själv kommer jag från en väldigt liten ort och när jag åker in till Stockholm så blir jag alldeles matt av att se hemlösa sitta på gatorna och hur folk går förbi, tittar inte ens på dem. Som att människan där nere inte riktigt är värd en blick.Brukar ofta skänka en slant, köper Situation Stockholm, men känner såklart att man borde göra mer. Men kommer aldrig längre än så. En tankeställare till alla tror jag.

2011-12-03 @ 23:58:45
URL: http://bloggskriket.blogspot.com
Postat av: Andie - med pyret i magen

Anna är jättecool och gör en godhjärtlig sak som jag berömmer!För övrigt behöver Lina ta och läsa på lite om psykiskohälsa innan hon uttalar sig om saker som hemlöshet.

2011-12-04 @ 00:36:53
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: Josannah

Lina; jag kan tydligen se att du inte vet så mycket, min pappa blev hemlös kort period och vi familjen även blev satta på gatan.. Då tycker du att JAg som 13 åring förtjänte det? Tack.

2011-12-04 @ 02:09:24
URL: http://nightday.blogg.se/
Postat av: Lina B

Lina, oj vilke fruktansvärd syn du har....fick ont i magen av ditt uttalande. :thumbdown:

2011-12-04 @ 07:30:23
Postat av: Märta

En fråga LD, kollar Ninja på SVT's julkalender?:-)

2011-12-04 @ 09:02:34
URL: http://bartis.blogg.se/
Postat av: Maritha

2011-12-04 @ 19:41:46
URL: http://maritha.blogg.se/
Postat av: Maritha

Underbart! Själv samlar jag in förbrukningsartiklar och annat som behövs samt julklappar till de kvinnor och barn som befinner sig på Kvinnohuset :)

När jag läser Linas kommentar så blir jag helt matt; hur kan en människa vara så trångsynt och egoistisk???

2011-12-04 @ 19:44:02
URL: http://maritha.blogg.se/
Postat av: Anna

första gången jag är inne på denna bloggen och måste säga att alla är så inspirerande och anna! verkligen ett fantastisk initiativ du tar! att inte alla kan förstå det här i kommentarerna är en annan femma!

2011-12-05 @ 06:55:14
Postat av: Ann-Eli

Har knappt hunnit kliva innanför tröskeln till din blogg än, men har tagit mig friheten att länka till den från min egen (hoppas det är okej!); mest i egosyfte, så jag ska komma ihåg att gå in och läsa :) Tycker hon Anna gjorde en himla bra sak!! Ingen förtjänar att vara hemlös!

2012-01-16 @ 12:40:11
URL: http://annelielizabeth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0