Balsammetoden; hur man tvättar håret utan shampoo

Innan jag slutade med shampoo så hade jag konstanta problem med min hårbotten; Klåda, flagor, torrhet, mjäll. Mitt hår blev även väldigt lätt fett vilket medförde att jag gärna tvättade håret ofta för att undvika den där blöta-katten-looken som man gärna sportar vid överdriven sebumproduktion. (Sebum är kroppens egna oljor).

Sulfaterna som finns i vanligt shampoo är väldigt uttorkande och ofta orsaken till de flesta hud- och hårproblem. De rubbar ph-balansen i hårbotten samt tvättar bort sebumet som fungerar som ett skydd för huden. Sebumet är nämligen full av nyttiga och snälla bakterier som håller de elaka borta och därmed huden frisk.

Jag slutade med shampoo för drygt fem år sedan och då mest för att se om det kunde vara nåt för mig. Och det var det! Idag mår mitt hår bättre. Eller ja, amningen och graviditeterna har gjort sitt men skillnaden mellan nu och då är otrolig. Metoden jag fastnat för är balsammetoden, men jag varvar med äggtvättar och bikarbonat ibland.Så hur tvättar man håret med balsam?

Först måste du se till att ditt hår är fritt från silikoner och då krävs ett sulfatshampoo som sista tvätt innan du kan börja. Fructis Pure & Shine är bra. Shampoot ska vara fritt från silikoner och mineraloljor. Om du är osäker, ta diskmedel! Tvätta ORDENTLIGT. Gärna två omgångar. Hela håret. Inga rester av silikon ska sitta kvar.

Sen när du kör igång så måste du se till att balsamet du väljer är fritt från silikoner och mineraloljor. Silikoner slutar oftast på -cone eller -xane till exempel "Amodimethicone" eller "Cyclohexasiloxane". Mineraloljor kommer under olika namn, men titta efter mineral Oil, petrolatum, paraffinum liquidum, paraffin, vaselin.

Själva tvätten:

1. Börja med att massera in balsam i hela hårbotten. Ta bit för bit och massera in varsamt men ordentligt. Minst två minuter kraftig hårbottensmassage. Det är friktionen från massagen som lösgör smuts och överskottsfett även om balsam också innehåller en del rengörande ämnen som hjälper till.

2. Fortsätt med längderna; se till att täcka varje strå med balsam. Red ut eventuella tovor med fingrarna.

3. Låt balsamet sitta en stund. Gärna tio minuter eller mer. Jag börjar alltid min dusch med hårtvätten, sen kan jag tvätta resten av kroppen medan balsamet får verka.

4. När du sen ska skölja ur, ha så hård duschstråle som möjligt. Och skölj länge. Vanligaste nybörjarfelet man oftast gör är att man sköljer för lite. Så när du tycker att du är klar; skölj lika mycket till!

5. Om du har torrt eller slitet hår så kanske du har ett behov av ett vårdande balsam. Häv i det på längderna och skölj ur som vanligt.

6. Avsluta alltid med ÄCV. (äppelcidervinäger) Blanda en del ÄCV med tio delar kallt vatten. Jag brukar blanda i en avklippt 1,5 liters petflaska, men vilken bunke som helst funkar. T.o.m handfatet. Doppa håret och se till att det blir genomsköljt. Avsluta med att hälla allt sakta över hårbotten. Skölj INTE ur. (Nej. ÄCV lämnar ingen lukt när håret torkat.)

En grundregel när man väljer tvättbalsam är att välja ett för antingen fint och tunt hår eller för fett hår. Du vill inte ha ett balsam med för mycket oljor eller vårdande ämnen i för då blir det svårare att få det rent. Efter själva tvätten kan man ha i ett vårdande balsam på längderna som gärna kan vara fettigt.


Kommentarer
Postat av: Sara

Jag har läst lite om detta och det verkar vara något för mig men jag vågar ändå inte. Mitt hår är helt hopplöst och jag vet inte vad jag ska göra med det. Inte en enda dag sedan jag var 13-14 år (tio år ungefär) har det varit utan några som helst produkter. Jag måste alltid ha hårspray i det och tupera för att det inte ska se hemskt ut plus att jag inte gillar när det "rör sig" (vet det låter konstigt men helst skulle jag vela att det bara ligger helt stelt allting). Hmm, och så om jag inte har en massa hårpsray i håret, då blir det fett samma dag jag tvättat det. Provade att bara spraya lite lätt över håret men fy så jobbigt det kändes och så fett det blev.Det här låter säkert jättekonstigt men jag står inte ut med att behöva tupera och spraya för jämnan för att det ska se ut som hår. Borde jag isolera mig på en öde ö någonstans och raka av håret eller kanske den här metoden fungerar för att få "normalt" hår igen? För jag har ingen aning om hur mitt hår borde se ut efter alla dessa år av att fixa håret direkt efter tvättning...Ditt hår på bilden är helt fantastiskt för övrigt! Skulle gärna velat ha det så :)

Men får panik av långt hår :(

2011-11-02 @ 11:31:00
Postat av: Talesy

Har du bikarbonaten i hela håret när du tvättar med den?

2011-11-02 @ 11:40:01
Postat av: Nicole

Jag är 14 år och började med BM på egen vilja för 2 år sen ;) nu har även mina kompisar börjat med detta ;)

:-d

2011-11-02 @ 11:43:04
URL: http://nickys.se
Postat av: OddPixie

Duger det att använda Fructis-prylarna som du tipsade om tidigare? Mår håret bättre av dem?

2011-11-02 @ 11:46:42
Postat av: LADY DAHMER

oddpixie absolut!

2011-11-02 @ 11:52:00
Postat av: Felicia

Fast det kan ju vara en (väldigt) bra idé att tvätta ur silikoner och skit ur håret innan man börjar med balsammetoden, annars finns det en (stor) risk att håret blir kladdigt och att det inte fungerar. Och så kan man ju inte tvätta med ett balsam som innehåller silikon, mineraloljor osv.Nybörjare: LOCKIG.se, där finns allt man behöver veta om BM :)

2011-11-02 @ 11:57:54
URL: http://dybeck.wordpress.com
Postat av: Maria

Har en risig kaluffs med ständig wetlook varning, låter ju som detta skulle passa mig som handen i handsken!

Måste prova :0)

2011-11-02 @ 12:02:54
Postat av: Flis - med blöta katten looken

Värt att prova, kan ju inte bli värre än vad det är nu. Och hår är ju ändå bara hår, om det nu skulle hända något oförutsett. Bilden på dig o ditt hårsvall är ju apaläcker! Glans så man blir förblindad:)

2011-11-02 @ 12:05:25
URL: http://yrwalsreseskildring.blogg.se/
Postat av: moa

funkar den här metoden lika bra på mycket tunt hår?

och vet du någon metod som gör att man får lite tjockare hår? :)

2011-11-02 @ 12:16:37
Postat av: IG

Jag började med BM i våras, och har inte en tanke på att sluta. Det har stärkt mitt hår jättemycket, trots att jag bleker det ungefär var 6:e vecka.

Det växer mycket fortare, vilket är bra då jag sparar ut mitt hår. :)

2011-11-02 @ 12:25:20
URL: http://igranlund.blogg.se/
Postat av: Erika

Hej! Vet du på rak arm något "godkänt" frisör -balsam? Kevin murphy kanske?

2011-11-02 @ 12:28:03
Postat av: Ebba

Hej! Det här låter ju bra men jag ville bara inflika att produkter som görs av Fructis är djurtestade (Fructis görs om jag minns rätt av Garner som ju ägs av L'Oreal som använder sig av djurtester) så för de som vill undvika att köpa sådant kanske du kan rekommendera något annat schampoo?

2011-11-02 @ 12:40:01
Postat av: Emma

Jag no-poo:ar också och jag kan bara tillägga att det kommer INTE ta fem år för att se resultat, om någon tror det, utan snarare två veckor, ibland mindre.

Jag har fått sådana fantastiska lockar efter att ha slängt mitt schampo och jag tipsar om det så fort jag får chansen :)

2011-11-02 @ 12:47:50
URL: http://twitter.com/EmVestergaarden
Postat av: Emma

http://lockig.se/home.php

Här finns det massa massa tips på olika bra produkter mm för er som undrar :)

och här finns en lista på produkter som testats/ej testats på djur:

http://larvamasturbation.blogg.se/2011/september/djurforsok-ar-helt-oacceptabelt-1.html

2011-11-02 @ 12:51:57
URL: http://twitter.com/EmVestergaarden
Postat av: Caranlachiel

Undrar om Fructis produkter har ändrat sin formula? Vet du något om det? För tio år sedan använda jag Fructis för att det luktade så gott, men när jag gick till frisören och färgade håret så bet inte färgen - just för att Fructis lägger en hinna över hårstråna och kapslar in dem. Är det inte just det man vill komma ifrån med no 'poo? Eller är det inte samma sak?

2011-11-02 @ 12:53:00
Postat av: Peka

Jag har ju aldrig haft direkt problem med håret eller hårbotten, men jag jörde ju BM nåt år innan jag fick barn.

Det funkade inte alls.

Jag höll på..ett år eller nåt men det blev aldrig bra, och inte kunde jag prova olika balsam, behöver parfymfritt. Då är det svårt.

Och att ha ÄVC fattar jag inte hur andra kan..

Så fort jag blir liite lite svettig eller det är lte fuktigt ute (för att inte tala om när det regnar) så luktar det ju. Jag klarar själv inte av doften. Provade med citron, men håret tyckte inte om det.

Nu kör jag iaf med snälla schampoon. Även om det blir varje morgon :/

2011-11-02 @ 13:22:56
URL: http://pekasrosa.blogg.se/
Postat av: Anna

My GOD vilket vackert hår du har!

2011-11-02 @ 13:27:46
Postat av: Yael

Jättebra sammanfattning. Tack! Har läst mkt på lockig.se men det är så mkt info att det kan va svårt att plocka ut det viktigaste. Så detta var utmärkt då jag i dagarna ska sätta igång med BM.

2011-11-02 @ 13:55:53
Postat av: Sofie Olsson

Caranlachiel: Fast det här handlade ju inte om alla Fructis schampon/balsam, så det är nog olika ingredienser beroende på vilken du väljer:)Lush.se ska ju ha bra produkter och är inte djurtestade:)

2011-11-02 @ 15:17:40
Postat av: Malin

Jag har precis testat det här, sitter med en handduk runt huvudet i detta nu och är spänd på resultatet.Jag har alltid haft Drömhåret med stort D. Långt, tjockt, glansigt, starkt. Blont var det, men så färgade jag det svart. Det var väldigt fint och håret hade otroligt lyster, men sen ville jag ha tillbaka det blonda. Jag tappade väldigt mycket hår, det är fortfarande tjockt men inte som förr. Det är också väldigt torrt och sprött. Jag har länge funderat på att prova BM men min studentkassa tillåter inte hur dyra produkter som helst. Tills du skrev om Fructissakerna, och det här inlägget. Jag gick direkt ut och köpte det jag behövde, och nu tänker jag ge det här minst ett halvår och se om det blir resultat. Tack för hjälpen, jag håller inte alltid med dig om allt du skriver men jag kan inte förneka att du verkligen verkar kunna dina saker här!

2011-11-02 @ 15:20:09
Postat av: Michaela

Hej, detta låter ju intressant. Men hur gör du när du åker iväg? :/ Jag har ofta väldigt många oplanerade övernattningar hos andra, hur löser man det då med äpplecidervinägern ifall man behöver duscha borta?Konstig fråga kanske! :)

2011-11-02 @ 15:26:14
Postat av: Elin

Äppelcidervinäger luktar när du häller den i håret och lukten är kräkframkallade för mig så nej tack. Jag kör ett snällare schampo och när jag badar badkar rassoullera. Jag eftersköljer inte leran med något för tillfället.

2011-11-02 @ 15:42:20
URL: http://elliha.blogspot.com
Postat av: Andie - med pyret i magen

ÄCV har funkat för mig riktigt bra.:thumbup: Undrar vilka om några siliconfria schampoon och balsam produkter på Lush som du skulle rekomendera?

2011-11-02 @ 16:09:10
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: Malin

Jag VILL testa, men är alldeles för lat för att börja LETA o läsa igenom på alla flaskor för att hitta schampo för sista tvätten o balsam som inte innehåller "allt det där". Finns det ingen färdig lista nånstans (eller kan du fixa en ;-))på balsam som är bra till detta??

2011-11-02 @ 16:20:58
URL: http://gottoblandat.blogg.se/
Postat av: Julia

Nä, nu är du väl lite för generell... Balsammetoden är ju så individuell att det är svårt att säga "gör si och gör så".För mig räcker det till exempel om jag bara masserar in balsam i hårbotten, behöver inget på längden. Jag låter det sitta i max någon minut innan jag sköljer. Mitt hår skulle aldrig klara av en hård stråle, utan det räcker att massera när jag sköljer ur det med en ganska mjuk stråle. Äppelcidervinäger är verkligen inget måste för att lyckas med BM, använder det väldigt sällan annars blir mitt hår för sprött och torrt.Så, med detta ville jag bara säga att man inte behöver följa någon strikt mall för att lyckas sluta med schampo :) Det enda som krävs är lite tålamod och vilja att testa sig fram.

2011-11-02 @ 16:24:18
Postat av: Petronella

Är det stor skillnad i pris om man kör No Poo jämfört med konventionell hår-/kroppsvård?Känns som att alla märken är dyra och inte särskilt dryga, men med No Poo verkar man å andra sidan behöva köpa massa specialprodukter som kanske kostar skjortan?

2011-11-02 @ 16:45:14
Postat av: Malin

Petronella: jag köpte Fructis nu, kostar 30 kronor flaskan. Oklart hur länge den räcker, jag tror jag var lite frikostig med mitt nu.

2011-11-02 @ 17:19:26
Postat av: /Mylla

för listor och mer info;lockig.se

nopoo.seDet kostar inget att bli medlem, men ni får svar på alla ovan ställda frågor där :-d@Michaela> en del i nopooandet är även att tvätta håret mer sällan, jag tvättar mitt (med bikarbonat endast, och sköljer med ÄCV med lite honung i det sista jag gör. Nej, det blir inte kladdigt av en matsked honung i en liter vatten) ungefär var 4e eller 5e dag, beroende på hur smutsigt det känns..

2011-11-02 @ 17:49:25
URL: http://myllaskreativa.blogspot.com/
Postat av: Fia

Har provat nu med att först rengöra med diskmedel två gånger, härligt tovigt det blev.:-)Sen slängde jag i balsam och lät det sitta medan jag fixade äppelcidervinägern och lite sånt. Borstade genom också och fixade så det hamnade i hela håret, har trassligt hår.Tyckte att vinägern luktade precis efter men ine nu när det snart är torrt.Det är framförallt för min risiga hårbotten jag gör detta. Har eksem och skit och allt jag har testat är värdelöst. Fructis har fungerat bäst men inte toppen. Nu håller jag tummarna för att det ska fungera ännu bättre.Jag ger det några veckor så får vi se. Tack i alla fall för de senaste inläggen, har läst vad du skrivit innan om det här innan men det här var toppen. :-D

2011-11-02 @ 19:53:37
URL: http://lusth.org
Postat av: spikie//kristina

:-) Detta ska jag definitivt testa!

Har problem med mjäll och klåda och jag tror jag testat allt utan resultat.

Så detta ska bli intressant.

2011-11-02 @ 20:30:58
URL: http://spikie66.babyblogg.se/
Postat av: C

Snälla Snälla Snälla

Kan du inte göra en rakt upp och ner cheklista på produkter man behöver. Kan jag bara tvätta mitt hår i diskmedel och sen köra på med fruktis pura&shine balsan? Jag reder inte alls ut det själv. Kan man använda något slags hårspray? Torrshampoo? Hur får jag volym i hårbotten?

Jag vill så gärna men jag förstår inte riktigt :(

2011-11-03 @ 01:15:16
Postat av: Anonym

Jag vill så gärna prova detta men har så svårt att förstå mig på vilka balsam jag kan anv. Snälla kan du som är så klok ;) lägga upp lite fler förslag på tvättbalsam och vårdande balsam som är ok att anv vid bm.

Vad ska man anv för styling produkter? Har tjockt jätte lockigt icke svenskt hår som är absolut i behov av något som håller ihop lockarna efter tvätt.

Btw älskar din blogg.

Har rynkat på näsan och ba eh mee till många av dina blogg inlägg ,men när jag funderar lite kring inlägget så har jag ju kommit fram till att det är ju så sant så det du skriver.

I jag bara älskart2011-11-03 @ 01:49:42
Postat av: Julia

Som skrivits innan: Det finns kompletta listor över schampo/balsam/styling som funkar med Balsammetoden på LOCKIG.SE

2011-11-03 @ 07:44:35
Postat av: Sara- lev livet levande

Vill gärna prova, och har redan gått ner från att tvätta håret nästan dagligen till ett par gånger iveckan. Min fråga nu är om balsammetoden är bra då man använder mycket stylingprodukter? Jag har kort hår av riktig bebiskvalitet, så jag klarar mig helt enkelt inte utan vax och skum. Skulle detta funka ändå??Kram

2011-11-03 @ 12:55:04
Postat av: Nicco

Funderar på att testa detta, men har du några tips på bra balsam? Vad du själv använder till exempel :)

2011-11-03 @ 14:04:25
URL: http://nicolinahamlin.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag förstår inte riktigt vad för drickbar aloe vera som är bäst att använda till smt. Sliter snart mitt hår pga detta, och då finns det ju ej så mycket hår kvar att använda till inpackningen.Vad använder du för aloe vera? Var hittar du den? Vilket märke? Och vad kostar den?

2011-11-03 @ 15:31:15
Postat av: Elin

Hejsan!

Jag tänkte bara fråga lite saker som poppat upp i min skalle medan jag gått runt och småtänkt på stan och andra ställen. Ricinolja, som du skriver om ibland, vart köper jag det? Finns det i vanliga mataffärer eller på life-butiker? Eller någon annanstans?

Och sedan, har du ett tips på ett bra sätt att borsta håret? Jag har antagligen det sämsta i världen, använder en "utredningsborste" i plast. Förr tuperade jag håret mycket, då var den perfekt. Nu vill jag bara ha vanligt jäkla hår som inte är hälften dreads efter lite missionärensex. Hjälp?

Tack så mycket för en underbar blogg! Du sätter orden i mun på mig, så mycket man känner & menar, men inte kan förklara. Ha det så bra!

2011-11-03 @ 15:41:36
URL: http://saturdaynightbeaver.blogg.se/
Postat av: LADY DAHMER

ELIN ricinolja hittar du på apoteket. Fråga i kassan. Köp en glestandad kam istället för borste som du reder ut håret med. (afrokam)

2011-11-03 @ 17:37:46
Postat av: LADY DAHMER

SARA du får börja avvänja håret helt enkelt. Eller dig själv snarare. KOla lite på youtube på frisyrer och lär dig t.ex fläta eller sätta upp i roliga formationer medans du vårdar håret.

2011-11-03 @ 17:40:08
Postat av: LADY DAHMER

TALESY njae. Jag har den främst i hårbotten, sen så rinner det ner över håret som jag kramar ur.

2011-11-03 @ 17:40:46
Postat av: LADY DAHMER

MOA ja det ska den göra. Men du får vara extra noga med att välja ett balsam som inte är tungt eller för vårdande. och vara extra noggrann med att skölja ur!Annars så är bikarbonat + ÄCV bra för tunt och fint hår. :thumbup:

2011-11-03 @ 17:42:51
Postat av: Anonym

CARANLACHIEL ingen aning. men silikon kan lägga sig som en hinna över. Och gamla fructis innehöll silikon.

2011-11-03 @ 17:43:35
Postat av: LADY DAHMER

MICHAELA när jag åker bort tar jag bara med mig ett balsam. Ingen ÄCV.

2011-11-03 @ 17:44:32
Postat av: LADY DAHMER

ANDIE lush's balsam har inte riktigt funkat för mig som tvättbalsam. Men som vårdande ÄLSKAR jag veganese

2011-11-03 @ 17:45:12
Postat av: LADY DAHMER

JULIA man får givetvis prova sig fram, men jag vågar nog påstå att du är ett undantag. De flesta behöver göra så som jag beskriver.

2011-11-03 @ 17:45:57
Postat av: LADY DAHMER

PETRONELLA med balsammetoden räcker det med balsam och kanske en flaska ÄCV. Dessutom fasar man ut tvättarna så de blir mer sällan. Det borde bli billigare i längden.

2011-11-03 @ 17:46:59
Postat av: LADY DAHMER

FIA ge det tid. Gör många inpackningar! ÄCV är super för sjuka hårbottnar.

2011-11-03 @ 17:47:57
Postat av: LADY DAHMER

C undvik produkter som hårspray. För volym kan du prova havremjöl eller potatismjöl. Häv i hårbotten och borsta. Om du är mörk så ta kakao istället. Det funkar även som torrshampoo. (havre, potatismjöl eller kakao)

2011-11-03 @ 17:49:18
Postat av: LADY DAHMER

ANONYM jag ska se om jag kan posta en lista på mina favoriter sen!stylingprodukter ska du inte ha lika stort behov av om du skippar shampoot. Lockar brukar bli riktigt fina av balsammetoden. Det du ska lära dig är hur du ska torka håret! Googla "ploppa".som styling kan du använda KLick glidmedel. (bara det vattenbaserade) Eller ev. lite aloe vera.

2011-11-03 @ 17:50:53
Postat av: LADY DAHMER

SARA nej. Wax är svårt att få ut med bara shampoo t.o.m. Ofta behövs diskmedel. Jag skulle skaffa ett rent shamppo om jag var du och fortsätta med det. SE till att ALLTID skölja hårbotten NOGA med äppelcidervinäger efteråt dock.

2011-11-03 @ 17:52:22
Postat av: LADY DAHMER

malin drickbar aloe vera; gärna lite tjockare sort och utan "bitar". ANnars funkar vanlig också. Men köp på hälsokosten.Forever living är favoritmärket. Både för gelen och den drickbara. http://www.foreverliving.se/sv/kop-fran-oss

2011-11-03 @ 17:54:03
Postat av: Nathaly

Jag har också lust att testa detta men undrar, håller sig håret renare längre eller blir det lätt fett igen? Berätta mer om detta tack!

2011-11-03 @ 19:24:02
URL: http://kaosochkarlek.bloggplatsen.se
Postat av: Caroline

Vet du något om Garnier Respons Avocado oil & Shea butter Shampoo. På flaskan står det att det är fritt från silikoner och parabener? Är det ett bättre shampoo alternativ om man är feg och inte vågar köra al in?

2011-11-03 @ 21:58:19
Postat av: Jannika mamma till Jillian

Tänkte testa detta, hoppas det är ok att jag lånar lite info till min blogg? GIVETVIS länkar jag till dig. kram

2011-11-03 @ 22:26:09
URL: http://jannikassmulor.blogg.se/
Postat av: Jannika mamma till Jillian

en fråga, hur påverkar hårfärgning denna metod? säg att jag börjar, och om en vecka ska färga håret med en "vanlig hårfärg", måste man "börja om" på något sätt då?

2011-11-03 @ 22:38:28
URL: http://jannikassmulor.blogg.se/
Postat av: Tova

Jätte kul med tips om no poo och hur du tvättar ditt hår på olika sätt, MEN jag läste på förpackningen till fruktis balsam&shampoo imorse och det står att de innehåller PALMOLJA vilket är jätte dåligt för miljön. Jätte stora regnskogsområden skövlas för att palmer ska planteras så att man får ut palmoljan till olika produkter som säljs världen. Detta påverkar miljön enormt mycket negativt! Det är en stor anledning till växthuseffektens negativa effekter.Men om men om vi vägrar att köpa produkter med palmolja i (bland annat vissa fruktis produkter) kan vi förändra världen för våra medmänniskor i framtiden och även för de arbetare som jobbar inom palmplantage industrin idag!Snälla, sprid detta vidare, du kan påverka många människor genom din blogg!Kram, en trogen läsare.

2011-11-04 @ 22:45:19
URL: http://sevendaystova.blogg.se/
Postat av: Teskedsmamman Svartlok

Jag har hållit på med balsam+bikarbonat, lera och bikarbonat i 3-4 mån nu och min seborré är som bortblåst! Innan jag klippte mig så behövde jag tvätta håret en gång i veckan, men nu är det ganska kort och man är inne med händerna i håret jämt och gör det fett. Nu tvättar jag 2, kanske 3 ggr i veckan. Med vanligt schampoo fick jag tvätta varannan dag.Dock sköljer jag med citron istället för ÄCV, mitt hår blev som en hundpäls av ÄCV, fet och oljig.... men citronen funkar fint! Kanske ska testa ÄCV igen nu när håret är stabiliserat?!

2011-11-05 @ 00:50:37
URL: http://www.teskedsmamman.se
Postat av: Fäni

Nu är checklistan utskriven och sitter på badrumsdörren. Börjar så fort mitt nuvarande schampo tar slut. Blir spännande att se resultatet.

2011-11-06 @ 21:14:17
Postat av: L

Hur ofta bör man göra detta då?

Varför jag tvättar håret varje dag är för att jag tränar och vill ju ej gå med svett i håret..

hjälp?!

2011-11-06 @ 23:52:35
Postat av: Elin

Tack så mycket! Springer iväg till apoteket med en gång!

2011-11-09 @ 09:14:37
URL: http://saturdaynightbeaver.blogg.se/
Postat av: Caroline

Hej! :)Jag har funderat på det här med balsammetoden och jag tror jag ska testa det på mitt hår. Jag har bara en fråga, hur ofta tvättar du håret med balsam?//Caroline

2011-11-16 @ 10:49:09
Postat av: Eko Sara

Hej Lady Dahmer!

Du är så otroligt inspirerade och du har fått mig till att testa No Poo-metoden. Har hållt på en vecka nu och det går väl sådär, men jag ville bara säga tack för att du är en sån otroligt inspirerade människa :D/ Eko Sara

2011-11-16 @ 11:51:44
URL: http://saraseko.blogg.se/
Postat av: Linda

Dahmer! Jag ska prova bm men jag undrar, om man färgar håret med vanlig hårfärg, måste man använda ett sista schampoo efteråt för att få ut dumma saker ur håret? Ja, jag måste färga håret med sånt, henna och annat funkar inte så bra.Mvh/ Linda

2011-11-19 @ 23:16:05
Postat av: Mikael

Du skriver att man måste använda ett sulfatschampoo för att se till att håret är fritt från silikoner.Jag har länge använt ett schampoo som innehåller varken sulfater, mineraloljor eller silikoner (Urtekram Tea Tree http://goo.gl/yRBqh ). Då behöver jag väl inte göra en sista sulfatschampootvätt?

2011-11-25 @ 23:49:24
Postat av: Malm

Har läst på mitt schampoo o balsam nu och mitt schampoo verkar innehålla sulfater iaf = ammonium laureth sulfate och en till sulfate. hittar bara en "dålig" grej, dimethicone. Jag kan alltså inte använda detta schampoo för att göra rent innan jag sätter igång med balsammetoden?

2011-11-30 @ 18:41:42
Postat av: Emma

Hej! Jag började med BM för ett par veckor sen (newbie) och jag har redan märkt stor skillnad i mitt hår. Däremot tycker jag faktiskt att håret luktar äppelcidervinäger! :( Några tips? (Jag har testat att ha mindre äcv och mer vatten men det luktar fortfarande lite..) Tacksam för svar! :)

2011-12-01 @ 09:43:52
Postat av: Nadja

Du har ett otroligt fint hår!! :-)

2011-12-01 @ 21:23:34
Postat av: Frida

Jag har hållt på med BM i några månader och tycker det funkar bra. Det enda som gör mig lite nojig är att jag tappar så sjukt mycket hår i duschen när jag sköljer ut balsamet (både tvätt- och vårdande). Har du upplevt samma sak? Jag frågade min frisör (som inte är inne på BM), men trodde inte att BM kunde göra att man tappar hår. Kan det vara att man gnuggar loss strån som man ändå skulle tappa de närmsta dagarna? Inbillar mig dock att håret har blivit tunnare, framför allt uppe på hjässan. När jag tvättar med shcampo händer inte samma sak, så det är inte allmänt stresshåravfall eller liknande. Kan det bero på att jag inte masserar lika noggrant när jag schamponerar?

2011-12-02 @ 10:59:17
Postat av: Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Jag ska verkligen prova detta. Jag lovar att återkomma med mina åsikter.

Ditt hår, det ser verkligen friskt ut.

Kram:cool:

2011-12-10 @ 22:57:42
URL: http://wiilow.blogg.se/
Postat av: sahar

skojar du med mitt liv?

lägger du diskmedel i ditt hår?????

2012-02-12 @ 15:03:32
Postat av: Julia

Alltså. Jag måste gjort något grovt fel. Har tvättat med fructis schampoo, det nya som är silikonfritt, i typ 1 vecka. Inhandlade även balsam igår & tänkte prova. Provade i morse & nu när håret är torrt är det hur kletigt & äckligt som helst, som om jag inte duschat på en vecka. Mina händer som är fortfarande kletiga efter att ha tagit i det trots att jag tvättat dom 2 gånger. Vad fan gjorde jag för fel? Tyckte jag sköljde som en galning!

2012-02-24 @ 09:30:35
URL: http://blogg.juliapettersson.se
Postat av: Venus

Blev intresserad av "No Poo" och tog mig ett litet steg åt det hållet med att tvätta håret med neutral schampoo, men jag följde dina ansvisningar om hur man tvättar med balsam. Alltså att man masserar sitt hårbotten länge och noga och sen låta det sitta i 10 minuter. Mitt hår blev genast mjukare och det känns som att jag har fått tillbaka håret från mina barndomsår :-d Har redan införskaffat ett silikonfritt balsam, så det ska bli jättekul att börja med det! Var främst tack vare dig jag kom no poo spåret :-)

2012-03-21 @ 20:44:42
Postat av: Ida

Hade tänkt att prova på detta, men jag vill gärna platta håret eftersom jag inte tycker om mitt självlockiga hår, har lite svall, som inte alls lägger sig fint och ser bra ut. Men - att platta håret skadar ju, och värmeskydds produkter innehåller säkert ämnen jag inte borde ha i om jag ska börja med balsammetoden. Så jag undrar om det här är något för mig som plattar håret oftast varenda dag ? Är det värt ett försök ? :)

2012-04-21 @ 12:44:57
URL: http://idajosefinjonsson.devote.se
Postat av: Ida

Vad använder du för balsam ?

2012-04-21 @ 12:47:22
URL: http://idajosefinjonsson.devote.se
Postat av: AnjeY

Hej!Jag undrar som Frida med detta om att man gnuggar loss en del hårstrån. Är det ok? Jag tycker inte det verkar skonsamt för håret. Använder man fel teknik när man masserar in det då?Plus hur mycket balsam ska man ha i? Ska man liksom flotta in hela håret i balsam eller bara ha en klick som när man tar schampoo?2012-05-16 @ 15:36:12
Postat av: kiwiberries

det där låter som något jag vill testa!

2012-05-31 @ 20:23:53
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Postat av: Klara

Men ja vill också se ut så!! Börjar med BM NU!!!! Du är fett snygg! :D

2012-06-26 @ 21:30:03
URL: http://sockerchockerbalettpiruett.blogg.se
Postat av: Lo

Hej!

Har en fråga angående typ av balsam. (tvättade för första gången med enbart balsam i går) Har förstått att man ofta ska ha ett lättare balsam som tvättbalsam och ett vårdande i topparna. Min fråga är om du vet något om Urtekrams balsam? Vill ha ett balsam som är helt naturligt men inte för dyrt och köpte Urtekram No Perfume. Dock vet jag inte om det är för fett eller för torrt hår, det enda jag hittat på nätet om det är att det vårdar utan att tynga och att det funkar till alla hårtyper. Tror du jag kan köra på det då som tvättbalsam? Har långt lockigt hår som lätt blir frizzigt och torrt och ser bäst ut när det är några dagar smutsigt, vilket jag hoppas BM ska råda bot på. Ser något fet ut i hårbotten idag, men dock bara lite, och eftersom jag vet det kan bli så i början med BM så är det svårt att avläsa om det beror på om balsamet är för tungt eller ej. Så vad tror du? Eller har du något bättre förslag? Använder Dermanord Balsam i topparna.

Lo

2012-11-28 @ 11:54:58
Postat av: Lo

... ännu ett exempel. Kollade nu in Australian Bodycares produkter (vilket enligt någon lista är godkänt för BM, vet dock inte hur naturligt det är) och där står följande:

Conditioner - Volym & lyster för alla hårtyper.

Hur ska man tolka när det står så? För det verkar vara så med en del balsam på hälsokosten att de är för alla hårtyper. Som sagt - bör det gå att använda som tvättbalsam då? Sådant som är för alla hårtyper kanske inte är så vårdande?

Lo igen :)

2012-11-28 @ 12:32:55
Postat av: Fanny Badh

Hej! Jag köpte ÄCV idag och fructis pure and shine balsam, tvättade ut mitt hår igår med ett schampoo från v6 som hette volume boost för fint å tunt hår.. Det verkade inte ha något av de ämnena jag läst runt om! Kan jag använda fructis balsam? Pure and shine? :D

2012-11-28 @ 15:34:34
URL: http://awooga.blogg.se
Postat av: Shanelle

Hej, alltså först och främst måste jag bara säga att du är vacker och en stor inspirationskälla! :D

Second of all, du nämnde ett "sista schampoo" - så min fråga är, ska man ha två olika balsam sedan när man kör igång hela BM-grejen? Ett tvättbalsam och ett vårdande för sin egen hårtyp?:)

Svar: ja så kan man absolut göra
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

2013-01-28 @ 13:42:38
URL: http://shanelleno.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0