Utseendet falnar ändå med åren så varför lägga tid på nåt så föränderligt egentligen?

"Du behöver inte banta idag" sa Oskars farfar till farmor vid bordet på självaste julafton och manifesterade hela vår kultur i en endaste mening.

Jag vill nå en punkt i livet där jag slutar bry mig om mitt yttre. Alltså INTE lära mig älska mitt utseende eller min kropp utan bara släppa det helt. Släppa tankarna på det. Bli fri.

Kroppen är bra att ha och jag vill att den ska hänga med så länge som möjligt. Jag vill KÄNNAS bra. Kännas frisk och stark och smidig. Må bra. Utöver det ska det inte spela någon roll. Jag vill inte att det ska spela någon roll för mig.

Utseendet falnar ändå med åren så varför lägga tid på nåt så föränderligt egentligen? Livet är kort och en dag sitter du där, 85 bast som Oskars gamla farmor, och inser att du ägnat en sån stor del av ditt liv till att oroa dig.


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Du har så rätt, vill också kunna släppa helt. Bry mig 0.

2012-01-07 @ 12:15:10
URL: http://lifeofrebecca.blogg.se/
Postat av: marika

för nån dag sen när jag skulle va barnvakt åt mina småkusiner så kom jag på mig själv med att berömma dem både för deras fina kläder och för att de är SÅ HIMLA DUKTIGA på allt de gör. Sen kom jag att tänka på dig, och ba "men gud vad håller jag på med, här sitter jag och läser ladydhamers inlägg och tror att det inte allt är svårt att strunta i att bedöma barn. och vips är jag i samma situation själv". Men så tänkte jag på dig, och försökte sluta! poängen med det här inlägget är mest att jag vill tacka dig för att du får oss (mig!) att vakna och tänka till. även innan jag har egna barn.

2012-01-07 @ 12:44:49
URL: http://maikan.blogg.se/
Postat av: FumikoFem

Att utseendet fallerar är anledningen till att så många vill göra något åt det.Jag vill både förstora brösten och fixa andra saker med kroppen, om jag hade massa pengar. Jag vill se ut på ett visst sätt och det funkar inte för mig att rycka på axlarna och låtsas som att allt är okej för jag blir äldre så jag kan lika gärna skita i det. Nej det tänker jag inte. Det är alltså lätt att säga för dom som har utseende som bättre passar in i idealet.Som när kända snygga kvinnor bitchar om att alla kvinnor ska vara så jävla nöjda med sitt utseende och såklart dom vänder sig till kvinnor som är långt från idealet. Fuck em, jag blir så trött på dom. Dom har fördelar och det ger dom ett perspektiv som vi andra aldrig har haft. Kom tillbaka när ni är födda med utseendet som vi andra har.

2012-01-07 @ 12:44:52
URL: http://fumikofem.wordpress.com/
Postat av: Vican, du kanske älskar mig

Word.

2012-01-07 @ 12:56:59
URL: http://vicalmighty.wordpress.com
Postat av: Yenny

Ja det är svårt att slänga handduken man står på!Ett lite konstigt uttryck kanske, men det är den exakta bilden jag får när folk pratar om sånt de vill släppa. Samtidigt behöver man prata om det så man blir medveten om den och så mycket att man en dag ser den där handduken (eller snarare badlakan) helt tydligt. Och kan gå av den och kasta den åt helvete. Eller hänga upp den någonstans där den inte är i vägen.Typ.

2012-01-07 @ 13:05:53
URL: http://colouringmyself.blogspot.com
Postat av: Svartlok - Den där Teskedsmamman

Fast jag slås av att det kanske inte är kroppen som behöver åtgärdas om man känner att man inte passar in i idealet...

Det är mer den egna självbilden och självförtroendet som behöver åtgärdas, inte kroppen.Man KAN faktiskt både må bra, tycka man är bra och uppskatta sig själv fast man inte passar in i nåt ideal, man har jobbat med sitt eget psyke till fulländning.Ja, jag vill gå ner i vikt. Varför? För att slippa ha ont i knäna. Ja, jag vill ta bort hudsäcken på magen. Varför? För att det blir lätt fuktigt och svamp under den och kläder sitter obekvämt.Inte för att jag ska bli snyggare.

2012-01-07 @ 13:14:45
URL: http://www.teskedsmamman.se
Postat av: Viola

Eftersom jag varit så pass extrem genom mina ätstörningar är just det detta det enda jag kan göra för att agera normalt. Sluta bry mig. Att försöka älska och se allt ur en vacker vinkel leder bara till mer ältande och jämförande. För ofta är det så att vacker blir man först när man sätter det i kontrast till något (andra)

2012-01-07 @ 13:17:07
URL: http://mummyfied.blogg.se/
Postat av: Virre

Precis sådär tänker jag också. För några år sedan slutade jag göra saker för mitt utseende. Färga håret och raka mig var väl egentligen det jag slutade med, för jag har aldrig sminkat mig eller lagt någon tid på "frisyrer" eller så. Och jag tänker nog mindre på det än många andra, men samtidigt i går så bytte jag tröja innan jag gick ut till en bylsigare variant eftersom jag "såg tjock ut". Herregud. Är det verkligen jag som står och bekymrar mig över att jag är tjock? Så djävla klyschigt. Jaja. Det är verkligen skitsvårt att strunta i sitt utseende när man hela tiden får bekräftat att det är så himla viktigt. Men varje gång jag tänker att jag vill se fin ut så tänker jag på Arne Weise. Det var någon notis om honom i typ Se&Hör, där det stod att han opererats men att det varit okej eftersom det kom in så många unga, snygga tjejer till honom hela tiden. Och jag tänker att jag fan inte vill "se fin ut" för att någon djävla gubbe ska känna sig lite bättre. Om jag vore sjuksköterska så skulle jag vilja bli bekräftad för det jag gör. Att jag är duktig på att möta människor osv. Inget fokus ska ligga på mitt utseende.

2012-01-07 @ 13:30:34
Postat av: Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Jag tog det beslutet 2004. Då bestämde jag mig att "när jag är 50 år ska jag inte sitta och inse att jag spenderat hela livet med att förändra mig själv, banta, gå ner i vikt, osv".Tankarna kommer fortfarande. Inte lika ofta. Men hela samhället är uppbyggt kring detta. Det mest påfrestande var att få höra efter båda barnen "vad smaaaaaaaal du blivit", hela tiden, bara för att jag snabbt gick ner i vikt efter dem.

Folk menade att det var "komplimanger". Men nu, 1,5 år senare, så tystnade kommentarerna. Ingen kommenterar "hur smaaaaal jag blivit". Kanske för att jag nådde min kropps idealvikt och slutade gå ner i vikt?Eller är det så att "alla" anser att jag inte är smal längre? Eg tänker jag inte så mycket om min egen kropp. Det är ALLA ANDRA och deras kommentarer som lägger krokben för mig.

Hade detta varit för några år sen hade jag sett till att gå ner ÄNNU mer i vikt nu, bara för att få tillbaka kommentarerna.

Hur sjukt är inte det????

2012-01-07 @ 13:46:37
URL: http://skrotmamman.blogg.se/
Postat av: Josephine / Grafisk konst

Så rätt! :love:

2012-01-07 @ 14:05:38
URL: http://josephinesbilder.blogg.se/
Postat av: agnetha (Supermorsan i Sillviken)

Mm... det är en bra tanke. jag kan känna mig så ibland. Jag skiter i om jag har lite bebiskräk på byxan och har min får-jacka på mig. Men det är inte kul att bli bemött som man blir bemött då. I alla fall om man måste interagera. Jag provade nämligen det före jul. "Råkade" gå (klädd just så) in i en "fin" klädesbutik. Jag trodde de skulle skicka hundarna på mig. ;-) då bryr jag mig hellre lite.

Det känns bättre.

2012-01-07 @ 14:08:12
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/
Postat av: Agnetha (Supermorsan i Sillviken - igen)

Fast vänta lite nu.... vaddå utseendet falnar med åren? betyder det att du tycker att man blir "ful" när man blir äldre/gammal?

2012-01-07 @ 14:11:33
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/
Postat av: June

Utseendet falnar inte alls med åren.

2012-01-07 @ 14:50:52
URL: http://junesabstracts.blogg.se/
Postat av: boosse

precis vad jag tänkte på igårkväll. i dagens samhälle så är det nästan norm att banta eller leva efter en diet. och det kommer vara så många åldringar som har spenderat hela sitt liv med att oroa sig och inte ha njutit av sitt liv. tragiskt!

fastän jag håller inte riktigt med om att utseendet måste falna med åren, visst, det stämmer in på en del men det finns flera som faktiskt bli mer vackra ju äldre de blir.

2012-01-07 @ 15:05:24
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Sofia

Om du är osminkad där är jag grymt avundsjuk! :thumbup:

2012-01-07 @ 15:12:52
URL: http://imagesandwords.blogg.se/
Postat av: Thérèse

Jag blir alltid lika illa berörd när jag hör gamla kvinnor (mycket sällan män) som tycker sig behöva banta. Det har ett långt liv bakom sig och borde ha så mycket annat som är viktigare än att bli smala och passa in i någon sorts förväntat ideal.Min mamma har bantat hela mitt liv och gör så fortfarande. Hon har dessutom alltid varit överviktig, inte mycket, men en fem-tio kilo. På trettio år har hon alltså gått ner några kilo och sedan gått upp dem och gått ner dem och gått upp dem och ... ja, mer bestående än så har det inte varit. Varför inte släppa taget? Sluta bry sig och försöka. Bli vän med sin kropp och låta den vara det redskap för liv och styrka som den är tänkt. Jag jobbar stenhårt för att inte låta min mors inställning till sin kropp förstöra mer för mig själv än den redan gjort. Det är inte så jag vill leva mitt liv.

2012-01-07 @ 15:15:03
URL: http://tankestormar.blogspot.com
Postat av: eine

Precis så känner jag också, utan att ha vetat om det! Jag har alltid kräkts lite av allt "lär dig älska din kropp"-snack, utan att riktigt förstå varför. Men faktiskt, varför måste jag älska, eller allra helst dyrka och avguda min kropp? Räcker det inte att bara vara nöjd och glad över att den är frisk och fungerar?Samma sak med det vidriga "är det inte underbart att vara kvinna"-tjatet. Åh herreguuud don't get me started on that one. Måste man absolut ÄLLLSKAAA sin egen kvinnlighet? (Och vad fan är det ens?) Typ "jag älskar min mens för det betyder ju att jag är frisk! :)" HAHAHA VA?! NEJ?! Jag hatar mens, det är hemskt på ungefär vartenda tänkbara plan, men jag är villig att stå ut och acceptera det för att det ändå är något som liksom hör till min kropp blablabla osv stjärnstopp. Du fattar.Tjat av detta slag kan baske mig dra åt helvete.

2012-01-07 @ 16:13:35
URL: http://falseadvertising.blogg.se/
Postat av: sugarhearted

Tycker att även gamlingar kan ha ett vackert utseende och det är väl fullt förståeligt att de vill vårda det. De måste ju ändå se sig själva i spegeln varje dag. Att de vill förbättra sitt utseende eller behålla det de har är ju inte detsamma som att de ogillar hur de ser ut. Jag gillar t.ex. min rumpa, men skulle gilla den ännu mer om den blev lite putigare och mera vältränad. Allt är liksom inte svart eller vitt.Sedan kan man givetvis fråga sig hur nödvändigt det är att banta vid 85 års ålder, såvida man inte har mycket övervikt som man tar skada av. Dock är man väl, ursäkta språket, så jävla nära döden då att man kanske inte direkt behöver oroa sig för hur övervikt ska påverka en fysiskt. Så det är väl en mera psykisk fråga, d.v.s. en fråga om hur väl man trivs med att se ut som man gör. Men, som sagt: ser inget märkligt alls i att även gamla vill se bra eller bättre ut.Jag förstår ärligt talat inte varför du är så avogt inställd till att värdera sitt eller andras utseende. Så länge man bara håller det till sig själv (och faktiskt mår bra och inte crap av att bry sig om hur man ser ut) samt till att vilja ha en partner som inte bara är mysig och rolig att umgås med utan även snygg, ser jag inget problem med det.

2012-01-07 @ 16:55:21
URL: http://sugarhearted.wordpress.com
Postat av: Blixa

Åh det här är så himla frustrerande och svårt! Försöker också bara skita i det - jag är inte här för att vara snygg för andra. Jag vill hoppa av det där snyggtåget.Vissa perioder går det bra men allt som oftast står jag där framför spegeln och tänker att det vore ju bättre om jag gick ner de där 7-10 kilona så slapp jag anstränga mig för att inte tänka på det och börjar jag köra striktare lchf och failar efter en vecka och så känner jag mig värdelös. Så lätt att falla tillbaka och så bara spinner hjulet på igen. Då brukar jag tänka på hur långt jag har kommit trots allt: rakar mig inte, sminkar mig sällan (för varje dag) och när jag gör det så gör jag det inte lika hårt, jag tar på mig kläder jag tycker om och skiter i om det smickrar mig eller inte.Skulle på badhuset med min 6-åring och tänkte att jag nog skulle dra hyveln ett par varv ändå. Kvällen innan satt han i mitt knä när jag läste din blogg och när han såg dina ben så utbrast han: "Flickor kan inte ha så där håriga ben". Jag trodde inte det var sant! Jag spelde förvånad typ och sa "Va? klart dom kan!" och så visade jag honom mina.Jag slutade raka benen för min egen skull och trodde inte riktigt att det skulle påverka mina barn. Har hört talas om fjortonåriga pojkar som trodde att flickor som är håriga är sjuka på nått sätt men avfärdade det som en skröna.Jag blev så glad och peppad och nu är jag inne i en bra spiral igen - det gör skillnad! Kan lova att hyveln inte åkte fram och jag stolpade stolt runt med mina håriga på badhuset.Utan dig hade det här passerat utan att jag höjt på ögonbrynen och min son hade blivit en sån där fjortis som tror flickor är släta av naturen.Du betyder så mycket!:love:

2012-01-07 @ 19:34:34
Postat av: Natalie M

Men vad bra skrivet!! Vilken fin människa du verkar vara! Vi behöver fler som dig <3

2012-01-07 @ 20:15:40
URL: http://jennynataliemelin.blogg.se/
Postat av: Anna

Sanna dina ord!

2012-01-07 @ 20:26:11
URL: http://savie.devote.se
Postat av: Chiaki

Precis! Det är det här du har lärt mig, självklart är jag inte där helt ännu, men jag är på bra väg. Speciellt med tanke på att jag är så ung (18) är jag stolt över att kunna tänka så här.

Jag vill inte vara "nöjd", det spelar ingen roll. Jag är ful. So what!?

Om jag känner mig snygg nån dag kan det vara en extra drivkraft men jag vill inte vara tvungen att se bra ut för att må bra. Det finns ju så många viktigare egenskaper att fokusera på.

2012-01-07 @ 20:42:03
URL: http://xchiaki.blogg.se/
Postat av: Sofie

Tack för det inlägget.

2012-01-07 @ 23:06:16
Postat av: Tess

Helt rätt! Jag förstår inte hur folk kan se ner på sina fullt fungerande värkfria kroppar! Jag önskar varje dag att jag kunde få en sådan kropp som inte gör ont för allt jag gör. En kropp som orkar helt enkelt.

2012-01-07 @ 23:37:41
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Michis

off topic fråga:Vem är snubben på fotot längst ner till vänster i din bloggdesign?

2012-01-08 @ 00:12:41
URL: http://michaeala.blogg.se/
Postat av: Lady Dahmer

michis Jeffrey Dahmer

2012-01-08 @ 00:29:00
Postat av: Maria. - BLOGGEN OM MIG OCH MIN UNDERNÄRDA & LUNGSJUKA MAMMA.

Jag brukar också känna så rätt ofta. Jag tror dock inte att jag kommer lyckas. Jag har insett att jag mår bra av att göra mig snygg. Jag sminkar mig oftast bara när jag ska på fest, men på senare tid har jag börjat göra iordning mitt hår mer än att borsta det (innan gjorde jag oftast inte ens det, haha), och jag har börjat sminka mig (inte varje dag, men oftare än tidigare). Jag hatar det, men jag känner mig snygg och jag vet om att jag mår bättre av att veta att andra tycker jag är snygg. Jobbigt att man värderas utifrån det, och ännu jobbigare att man tror att det nästan är det enda man värderas utifrån.

2012-01-08 @ 02:30:34
URL: http://telefonmamman.blogg.se/
Postat av: Moa

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article14159552.abBlir man inte lite stolt över denna lilla flicka?=)

2012-01-08 @ 21:58:38
Postat av: Cindy

Klart att det skulle vara skönt att bara släppa taget, men det är tyvärr inte så vi är skapta. Jag skulle mycket hellre vilja älska mig själv(som jag i stort sätt gör). Man mår bra av att älska sig själv. Hur man än ser ut kan man lära sig att älska sitt yttre. Livet blir så mycket lättare då.

2012-01-09 @ 00:05:11
URL: http://cindylivang.blogspot.com/
Postat av: Daniella

Åh, du är så klok och fantastisk!

Du skrivet så fint att det riktigt värmer i hjärteroten. På riktigt! :love:

2012-01-09 @ 01:27:46
Postat av: erika

detta var riktigt bra skrivet, aldrig tänkt så själv faktiskt! intressant

2012-01-13 @ 04:52:58
Postat av: Elgot

Jag tror inte jag lyckats kommentera innan, men ville bara säga att jag GILLAR din stil. Ja, och din blogg. Klokt och trams-befriat.

Vi lever kanske (?) lite olika du och jag, men desto intressantare möte. Har länkat till dig. Kommer tillbaka som läsare.Angående just det här inlägget så vill jag påstå något så originellt som att skönheten kommer inifrån. KÄNNS man bra är man vacker. Du är vacker. Nuf said.2012-01-18 @ 13:02:31
URL: http://frekkinfab.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0